Tjek servitutterne på din ejendom

  Der skrives og tales i øjeblikket meget om de nye ejen­doms­vur­de­rin­ger, som udsendes til boligejerne i år. Den offentlige ejen­doms­vur­de­ring udgør det grundlag som boligejerens ejendomsskat beregnes af, og der er derfor naturlig interesse for at sikre en til­nær­mel­ses­vis korrekt vurdering.

  I den forbindelse har der i medierne været eksempler på boligejere, der har fået alt for høje vurderinger, fordi det nye vur­de­rings­sy­stem ikke tager hensyn til servitutter, der begrænser boligejernes anvendelse af ejendommen. Senest var det en stribe boligejere på store grunde, der fik en offentlig vurdering baseret på, at grundene kunne deles og udstykkes til flere mindre grunde. Problemet var bare, at en ældre servitut netop forhindrede dette, og at den offentlige vurdering derfor var baseret på noget, der slet ikke var muligt. Efter en klage blev vurderingen for grundene nedsat væsentligt.

  Når du modtager din offentlige vurdering, kan du nemt selv tjekke hvilke servitutter, der er tinglyst på din ejendom. På tinglysning.dk kan du nemlig logge ind med MitID og finde de indscannede servitutter, der måtte være. Sitet tinglysning.dk drives af Ting­lys­nings­ret­ten, det vil sige af de offentlige myndigheder.

  Hvor er boligmarkedet på vej hen?

  Selv om vi nu er et par måneder inde i 2024, er det stadig meget usikkert hvilken retning boligmarkedet tager i år. Efter en hektisk afslutning på 2023 var det ventet, at 2024 ville lægge ud med et dyk i salget.

   Læs artikel

   Salget af lejligheder i januar påvirket af bo­ligskat­tere­form – men slet ikke så meget som frygtet

   Den nye bo­ligskat­tere­form, der gav mulighed for at opnå skatterabat ved overtagelse af en bolig inden nytår, fik salget af især ejer­lej­lig­he­der til at stige i årets sidste måneder. Derfor var forventningen fra landets ejen­doms­mæg­le­re en opbremsning i salget i januar. Det blev dog ikke så slemt som frygtet.

    Læs artikel

    Find din drømmebolig med vores nye søgefelter

    Hvis du søger efter ejer- eller an­dels­lej­lig­hed med altan og/eller elevator, har vi nu gjort det endnu lettere på edc.dk.

     Læs artikel